Tequila

El tequila és un dels símbols de Mèxic, la seva fama es va consolidar en els anys cinquanta l’època d’or del cinema mexicà, on era la beguda referent a tots els seus films. Estrictament el tequila és un tipus de mescal, nom que reben totes les begudes alcohòliques fermentades i destil·lades que es fan a partir de l’atzavara (agave en castellà). Les particularitats d’aquest mescal inclouen l’elaboració de l’aiguardent a partir del tipus d’atzavara tequiliana Weber o atzavara blava, i l’exclusiva producció a les regions específiques dels estats de Jalisco, Guanajuato, Michoacán, Tamaulipas i Nayarit de Mèxic.

Excelia Añejo, magnífic tequila envellit 16 mesos en bótes de Cognac i de vi Sauternes.

Còctel Margarita

Ingredients:

-2,5cl Triple Sec Monin

-5cl Tequila El Jimador Blanco

-2,5cl Suc de llima, sal i gel

Recepta

Primer de tot prepararem la copa martini amb la sal per la vora. Aquesta operació la realitzarem utilitzant dos platets, en el primer hi posarem una mica de suc de llima, al segon afegirem força sal. Agafarem la copa cap per avall i mullarem les vores amb el suc, després col·locarem la copa en l’altre platet durant uns segons perquè la sal es fixi. Espolsarem la copa martini deixant-la preparada pel servei. Per fer la barreja dels diferents líquids, utilitzarem la coctelera amb tres o quatre glaçons i afegirem els 5cl de tequila El Jimador Blanco, els 2,5cl de Triple Sec Monin i els 2,5cl de suc de llima recent exprimit. Agitarem fins que notem la coctelera ben freda, després servirem el combinat a la copa martini amb el colador de gel.  Tall de llima per decorar el còctel. Per donar-li un aire més refrescant es pot agregar gel pilé al margarita, posant-lo a la copa just abans de colar la beguda.

Classificacions del Tequila

-D’acord amb el percentatge dels sucres provinents de l’atzavara tequiliana Weber que s’utilitzin en l’elaboració de l’aiguardent:

Tequila 100% Agave, si està elaborat únicament a partir dels sucres de l’atzavara tequiliana Weber.

Excellia reposado

Tequila, quan almenys el 51% dels sucres provenen de l’atzavara tequiliana Weber. El 49 % restant poden venir d’altres fonts naturals com la canya de sucre o el blat de moro, però sempre que no siguin d’altres espècies d’atzavares.

Sierra Silver

-Segons les característiques adquirides en etapes posteriors a la destil·lació:

Blanco o Plata, producte directament envasat de la segona destil·lació, sense envelliment.

Olmeca Blanco

Joven o Oro, barreja de tequila Blanco amb tequila madurat o mescla de tequila Blanco amb reactius autoritzats per aportar color.

EL Pedrito Oro

Reposado, producte envellit de 2 a 12 mesos en bótes de roure.

Jose Cuervo Reposado

Añejo, criat per més d’un any en bótes de roure, no majors a 600 litres.

Herradura Añejo

Extra Añejo, tequila que supera els 3 anys de maduració.

Cuervo Reserva Familia

Elaboració

La producció de tequila comença amb la collita de l’atzavara. Quan la planta té el punt òptim de maduresa (sobre els 10 anys), els jimadores tallen les fulles verdes exteriors amb una eina especial de tall afilat anomenada coa, per obtenir així la part central o pinya del vegetal. Les pinyes es porten del camp, es tallen per la meitat i s’apilen en els forns tradicionals fets de maó i pedra. La finalitat de la cocció de la planta és transformar la inulina, sucre de gran mida i no fermentable pels llevats, en sucres més petits (fructosa en aquest cas) i adequats per fer la fermentació. Després de la cocció es tritura l’agave per extreure tot el most i així poder realitzar la fermentació alcohòlica. L’acció dels llevats transformarà la fructosa en etanol i diòxid de carboni. El producte resultant es destil·larà dues vegades i ja es podrà anomenar tequila. Depenent del tipus d’aiguardent s’envellirà en bótes de roure. Amb l’embotellat i l’etiquetatge del destil·lat, s’acabarà l’etapa de producció i començarà la fase de comercialització.

Herradura Reposado, els 9 mesos de criança en bótes de roure aportaran notes a fusta, vainilla i canyella al destil·lat.

Recorda que deixem a la teva disposició la nostra botiga de vi online.

grauonline.com

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


2 × ocho =

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>