NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color vermell Rubí amb reflexos violetes. Intensitat de la capa mitjana-baixa. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Bona complexitat i gran obertura d'aromes. Fruita vermella i negre, com cirera, gerd, grosella. I amb tocs balsàmics, on i trobem tocs subtils de pebre, ginebró i un rere fons d'herbes.
Una Pinot Noir digne amb majúscules de la Borgonya.
GUST:
Entrada exquisit, la Pinot Noir en la seva màxima essència. Sabors suaus i ben detallats de cos mitjà que presenten una mineralitat en el paladar més que evident i que en el final del recorregut et fan concloure l'experiència amb uns tanins increïblement fins i perfectament ben equilibrats.
MARIDATGE
La seva versatilitat el fa ideal per acompanyar plats de certa elaboració com per exemple podrien ser plats d'aus de caça, menjars amb salses de base de bolets, plats de carn elaborats.
ET POT INTERESSAR
Chambolle-Musigny és un dels tres principals pobles que formen el "nucli dur" de la Côte de Nuits, el veritable cor negre de Borgonya, juntament amb Gevrey-Chambertin i Vosne-Romanée. I si els vins de Gevrey destaquen per la seva estructura i capacitat d'envelliment i els de Vosne pel seu exotisme, els de Chambolle tenen com marxamo l'elegància, una cosa així com el no va més a la zona vinícola que més està emparentada amb l'elegància, com és la Borgonya de facto.
Com en els casos de Chassagne o Puligny, el de Gevrey o el de Vosne, el nom del poble original va ser completat amb el de la seva vinya més famosa, en aquest cas Musigny. I evidentment el que li de fama mundial a aquest petit llogaret són les 180 has de vinyes que l'envolten, amb sòls especialment rics en calcària i pobres en argila, el que d'alguna manera resulta clau per atorgar aquest caràcter tan especial de la finor a seus vins. Aquí la reina absoluta és la pinot noir, encara que trobem una petita parcel·la de Chardonnay dins de Le Musigny, que Comte de Vogue s'embotella com Bourgogne blanc.
Tot i que els orígens del Domaine es remunten al s. XVIII, aquest adquireix el seu nom actual al segle passat i es popularitza a principis de 1930 quan Jean Jacques Confuron comença a vendre els seus vins directament (cosa molt poc usual en l'època). Però és a finals dels 80, quan Sophie Confuron i el seu marit, Alain Meunier, es fan càrrec del celler, quan aquesta arriba al seu actual prestigi internacional. Domaine Jean Jacques Confuron és en l'actualitat una de les estrelles ascendents de Borgonya, i compta amb vuit hectàrees que s'estenen sobre 12 denominacions diferents de la Côte de Nuits, entre les quals es troben la prestigiosa Chambolle-Musigny Premier Cru.
La varietat estrella de la Borgonya, la pinot noir, és amb la qual s'elabora la majoria de la seva producció.
El treball aplicat en viticultura és orgànic i evita tractaments químics per preservar la màxima expressió natural de la vinya. Des de 2003, a més, en alguns dels terrenys fins i tot ha tornat a l'arada amb cavalls per evitar la compactació del sòl i afavorir la ventilació i la vida microbiològica. Utilitzen verema manual, amb selecció de les vinyes i maceració en fred.
Aconsellem la temperatura de servivio òptima entre 15º - 17º. Aconsellem una mica de decantació abans del servei.