NOTA DE TAST
Color
Brillant color groc daurat.
AROMA:
De gran intensitat aromàtica, predominant aromes de flors blanques, fruita d'os (préssec) i litxis.
GUST:
La seva entrada en boca és suau i fresc, de marcat caràcter mineral, amb un final persistent i aromàtic.
MARIDATGE
És apte per a tot tipus de menjars encara que es recomana que acompanyi mariscs, peixos, patés i fumats.
El paradís de les mariscades a Galícia per excel·lència amb tots els seus fruits de la mar, una mariscada gallega.
Peixos: Turbot a forn amb patates panadera. Indicació geogràfica protegida "Patata de Galícia"
Filets de Turbot, rotllets amb llagostins i musclos.
Gastronomia Gourmet per a un vi singular i de gran qualitat.
ET POT INTERESSAR
Pazo baión és una singular finca situada al cor de la vall del Salnés. Aquesta insigne propietat els orígens daten de la S. XV posseeix una de les vinyes més espectaculars del panorama vitivinícola mundial.
Els murs de Pazo Baion guarden després de si la història de les famílies nobles més importants de Galícia. Fundada al segle XV pels Sarmiento, Pazo Baion acolliria algun dels llinatges més destacats com els Figueroa, els Camba o els Soutomaior.
Entre els seus segles d'història també es parla de l'emigració gallega de la mà de Don Adolfo Fojo, un adinerat emigrant retornat de l' Argentina, el qual va comprar la propietat i va dur a terme a ella la major reforma de l'antic pazo, donant-li l'estructura arquitectònica que actualment posseeix amb les dues torres de tall victorià. També manaria la construcció d'una vaqueria i un celler. Els últims hereus de Don Adolfo Fojo van vendre la propietat en els anys 70, moment en què es va dur a terme la primera plantació tècnica d'Albariño de Rias Baixas. Aquest vinya es va convertir llavors en una referència per als professionals de sector.
Finalment, i després de passar per diferents propietaris, el 16 de juliol de l'any 2008, Pazo Baion va ser adquirida per Adega Comtes de Albarei.
A més Comtes de Albarei emprèn una reforma arquitectònica i paisatgística a la finca sota la batuta de l'arquitecte gallec César Portela, premi Nacional d'Arquitectura, gràcies a la qual aquesta joia de patrimoni artístic i cultural reviu la seva època més daurada.
Elaboració:
Vinya: Vinya Pazo Baion, zones mitjanes-altes. Tradicional sistema d'emparrat en pèrgola. Edat mitjana de la vinya superior a 35 anys.
Verema: Raïm amb Botrytis noble i pansificació parcial per podridura noble. Recollida manual dels raïms amb Botrytis noble, i recol·lecció gra a gra de les baies pasificadas.
Fermentació: Llevats autòctones. Control de temperatura de 16 º a 18 º C. Parada de fermentació amb fred i Diòxid de Sofre per mantenir el vi pròxim a 18 g / l de sucres residuals.