NOTA DE TAST
Color
Groc llimona d'intensitat pàl·lida. Net, brillant i amb presència de llàgrimes.
AROMA:
Alta intensitat amb aromes francs i nets. Predominen aromes de fruita cítrica amb notes d'herbes i full de grosella espinosa. En un segon pla apareixen notes de fruita de la passió i aromes procedents de la fusta, en forma de pebre blanc i negre.
GUST:
Intens, d'acidesa refrescant i textura sedosa amb final llarg. En retronasal apareixen la fruita i els herbals trobats al nas.
MARIDATGE
Ideal acompanyant de peixos, mariscs i sushi o verdures al vapor.
ET POT INTERESSAR
Ramón Bilbao, una dels millors cellers de La Rioja, va estendre el 2010 el seu radi d'acció a Roda per elaborar interessants verdejos. Presentem l'última collita: Ramón Bilbao Verdejo 2018. Gràcies a la proximitat celler-vinya, el raïm entra és les instal·lacions en temps mínims, el que unit al processat amb neu carbònica garanteix una immillorable qualitat dels fruits. Una fermentació lenta a baixes temperatures i un procés d'elaboració amb gasos inerts per preservar l'oxigen al vi aconsegueixen un verdejo d'alta qualitat i amb major longevitat.
Cellers Ramón Bilbao va ser fundat el 1924 per Ramón Bilbao Murga, un dels pioners criadors de vi. Des del seu emplaçament als afores de Haro, Ramón Bilbao s'erigeix com un dels cellers amb més tradició i predicament de Rioja Alta. A la dècada dels noranta, va ser peça clau de la renovació dels vins de La Rioja. Des de 1999, Ramón Bilbao pertany a la família Restoy-Zamora. Amb el canvi de segle i de propietat, Cellers Ramon Bilbao ha desenvolupat importants inversions per a la modernització del procés productiu. A més, ha invertit significativament en vinya.
very fresh