NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc amb reflexos grisacis. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Un blanc pur amb records de vins de borgonya. Es presenta amb bona intensitat de fruita blanca i carnosa amb records minerals.
GUST:
En boca es presenta amb tota la persoanlitat que podem esperar dels vins de L'Àlvaro. Fresc, acidesa marcada i un fusta perfectament integrada.
ET POT INTERESSAR
Plácet de Valtomelloso és un vi blanc monovarietal de viura elaborat pel celler Palacios Remondo sota la D.O. C. Rioja a Alfaro, Espanya.
Els raïms amb què s'elabora el vi Plácet de Valtomelloso provenen de la finca La Montesa on predominen els sòls de materials de composició càlcica i creixen ceps d'uns 30 anys, vinya que es treballa sota els principis de l'agricultura ecològica i que es troba sobre un llarg vessant de suau pendent sobre les faldilles de la muntanya Yerga.
La verema es duu a terme a mà i sota una estricta selecció. Quan els raïms arriben al celler es desrapen parcialment i es premsen amb suavitat per començar la fermentació alcohòlica que es porta a terme en fudres ovalats, a baixa temperatura i amb els seus llevats autòctons. El vi resultant passa per una criança en dipòsits ovals de roure al voltant de 10 mesos, depenent de l'anyada.
El reconegut i admirat enòleg Álvaro Palacios té un do per interpretar el paisatge i extreure el millor de cadascuna de les varietats de les vinyes on treballa. Aquest és l'únic vi blanc que elabora, Plácet de Valtomelloso, amb la mateixa delicadesa i cura amb què fa els seus reconeguts negres i on la viura (macabeu) s'expressa carnosa i elegant, gastronòmica i personal.