NOTA DE TAST
Color
Groc pàl·lid brillant amb reflexes verdosos.
AROMA:
Intensitat aromàtica amb notes fruiters de préssec d'aigua i fruites tropicals com el litxi, amb un fons d'herbes mediterrànies de fonoll i romaní.
GUST:
Llaminer en la seva entrada en boca, i alhora fresc i saborós. Persistent i amb volum causa de la seva criança amb les mares.
MARIDATGE
Recomanat amb gamba de Vilanova, peix, arrossos i cuina asiàtica amb la seva destacada acidesa. També adequat per degustar amb tapes i entrants com les amanides amb combinacions de fruites fresques (Pomes, maduixes, figues). Cuina vegana i vegetariana.
Temperatura de servei de 6 a 8º C.
ET POT INTERESSAR
TORRE DEL VEGUER
Aquest preciós castell, d'estil eclèctic, alberga al seu interior espais de gran bellesa que mantenen l'encant de la construcció original. El castell Torre del Veguer està ubicat a Sant Pere de Ribes tocant el terme de Vilanova i la Geltrú. A les faldilles del cim de l'Montgròs i amb vista al mar Mediterrà que es troba a tan sols 4 km. La seva construcció data de segle XIV, però va ser durant el XIX que es va edificar la major part de l'establiment . És un lloc de gran bellesa, tant per la seva façana com per la ubicació.
Els orígens del celler es remunten a el segle XV quan els frares jerònims habitaven aquest espai començaven a conrear la vinya. Va ser a parti de 1995 quan el celler va iniciar una nova etapa creant els seus vins a partir de les varietats autòctones de Garraf o el Xarel·lo i les mediterrànies amb el Muscat. També predominaven el Cabernet Sauvignon, el perlot i el Petite Syrah. A partir de 2008 van començar a plantar vinyes de Muller Thurgau i Pinot Noir, que es produeixen amb èxit, tot i estar situades a 1.200 metres d'altitud.
Els vins de Torre del Veguer procedeixen del Massís de Garraf, un terrer diferent i original a tots els altres que es poden trobar a Catalunya. Es tracta d'una gran massa de roca calcària formada en l'Era Terciària, situada a la part meridional de la Serra Litoral, entre el mar Mediterrani i la plana de el Penedès.
ELABORACIÓ:
Aquest vi prové de les Vinyes de Can Parès, 2013 de formació en espatllera i varietat malvasia de Sitges. La parcel·la és ecològica des d'abril de 2016, seguint les directrius de la CCPAE.
Premsat suau a baixa pressió ,. amb baixos rendiments i aprofitant únicament el most flor. Fermentació alcohòlica per parcel·les en dipòsits d'acer inoxidable de 2.400 L.t. a temperatura controlada de 15 º C durant 14 dies. Criança sobre les seves pròpies lies durant 2/3 mesos.