Vins per a “Tots Sants”

El dia de Tots Sants és una tradició catòlica instituïda en honor a tots els sants coneguts i desconeguts del món. A Espanya es realitza una visita a on descansen els éssers estimats, els deixen flors a les tombes i es resa per ells. La Castanyada, festa popular de Catalunya, es celebra durant aquesta diada, tot i que darrerament se n’ha desplaçat la commemoració a la vigília, el 31 d’octubre. Al voltant d’aquesta data, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades que generalment emboliquen en paper de diari en forma de paperina. El dia 1 de novembre també és típic menjar dolços tradicionals de cada zona i especialment fabricats per l’ocasió. Per acompanyar aquests queviures tan típics de la tardor suggerim diferents vins de postres elaborats en diferents regions de l’estat.

Les castanyes, moniatos i panellets emblema de la Castanyada formarien una excel·lent combinació amb una altre joia Catalana, la Garnatxa de l’Empordà un exquisit vi de licor.

Garnatxa Airam

espelt-garnatxa-airam__GAR017-219x300.jpg

Color fusta de cirerer. Intens en nas, amb lleugeres notes de fusta, poma al forn, vainilles, cacaus i tabac. Al final trobem petits fruits vermells confitats. En boca és voluminós i fresc. El postgust és especiat, ric en matisos i molt llarg.

 

Els “huesos de santo” molt populars a les comunitats autònomes centrals com Castella Lleó, estan elaborats amb massapà i rovell d’ou. Per això el podríem amalgamar amb un robust moscatell de Màlaga. Vi dolç amb envelliment oxidatiu en bótes de roure francès Allier.

Moscatel Lopez Hermanos Reserva Familia

moscatel-lopez-hermanos-reserva-familia__MOS050-219x300.jpg

Matís ambre fosc, net i brillant. Aromes florals i de fruites madures amb notes de fusta, complex i mineral. En boca potent, bon equilibri dolçor-acidesa amb un final llarg i persistent.

 

El “pan de higo” és típic de Màlaga i Múrcia, prové d’una recepta tradicional on les figues seques, les ametlles, la canyella i el clau en són els ingredients principals. Suggerim una divertida i alhora equilibrada fusió amb una mistela del Priorat. Aquest vi produït amb most i alcohol vínic realçarà les qualitats afruitades del pastís.

Mistela Rotllant i Torra

mistela-rotllan-i-torra__MIS003-219x300.jpg

Tonalitat caoba amb rivets iodats. Potent en nas, amb clars aromes de raïm pansificat, tocs de garrofa i de llarga criança. Molt suau en boca, dens, sense arribar a molestar i amb potència i amplitud de gustos. Alcohol molt ben integrat.

 

Els bunyols són un clàssic en totes les festes i el dia de Tots Sants no és una excepció. Proposem un maridatge per tradició amb un versió renovada dels caves dolços. Això permetrà als amants del dolç gaudir d’un escumós elegant de gran qualitat i no haver de patir els excessos d’acidesa o carbònic que tenen molts altres caves secs, semi secs o dolços.

Gramona Gran Cuvée de Postres

Tonalitat groc or nou. Notes a cítrics encaramel·lats, flors blanques, elegants records de fleca i fascinants tocs de licor de Jerez, que són aportats pel licor d’expedició. Cremós en atac, llaminer sense ser embafador i amb un final excepcional.

Recorda que pots trobar tots aquests productes a la teva botiga de vi online.

Grauonline.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


− tres = 2

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>