Vols estar a l’última en la tecnologia del vi? Noves Apps

tecnologia_del_vi
Els que apreciem degustar una bona copa de vi en una reunió amb amics o davant un plat exquisit, actualment la tecnologia ens permet estar informats en tot moment i en qualsevol lloc de la gran oferta de vins que disposem.

Per aquest motiu, avui us informarem de les noves apps per iPhone i Smartphone que amb un clic ens proporcionen tota la informació sobre els millors llocs de venda de vins, característiques, preus i opinions d’altres usuaris.  Sigue leyendo

El tast horitzontal i el tast vertical

tast_horitzontal_tast_vertical
El món del vi engloba una immensa varietat de tipus de producte, amb nombroses denominacions d’origen que inclouen vins de diferents colors, tranquils o espumosos… Segons l’any de collita, el tipus de raïm emprat, la regió on es conrea i les condicions d’elaboració s’obtenen sabors, textures i aromes molt diferents entre si.

Per triar un bon vi amb encert, es realitzen tastos que serveixen per apreciar les característiques de cada brou. Fins fa uns anys el món dels tastos estava exclusivament destinat als professionals. No obstant això, avui dia la degustació de vins s’ha apropat als particulars que volen conèixer els secrets d’un bon vi.

Sigue leyendo

Renovada aplicació per comprar vi online! Grauonline APP disponible per a smartphone i tablets.

La nova APP de Grauonline serà el teu millor aliat, si desitges tenir al teu abast milers de referències de vins i licors juntament amb cava, champagne, destil·lats entre d’altres.

Aquesta aplicació permet, com en la versió web, realitzar la teva compra i tenir-la a casa en 24/48h, dins de la península, i fer enviaments a gairebé qualsevol punt d’Europa en un termini de 7 dies laborables, ara més fàcil que mai i còmode des dels teus dispositius.

Estigues informa’t de qualsevol producte amb la seva fotografia, nota de tast, maridatge i opinions d’altres consumidors.

screen322x572 (1) Grauonline

 

 

 

 

 

 

 

Així que si no saps quin vi escollir en algun dinar o tens dubtes de si vas ben encaminat a l’hora de fer algun regal, l’APP de Grauonline és la teva solució!

icon175x175

Disponible tan per Andorid com per iphone.

Grauonline.cat

És el vi un aliment?

El vi forma part de la nostra cultura des de fa uns 6.000 anys, fonamentalment en la franja mediterrània. Probablement el vi és, juntament amb l’aigua i la llet, una de les begudes més antigues que es coneixen. No obstant això, la consideració del vi per la societat ha canviat al llarg de la seva història, però sobretot en les últimes dècades.

10998_81_El_Vino_en_el_Antiguo_Egipto_1_O

Fins als anys 60, el vi estava considerat com un aliment més, molt arrelat en la cultura mediterrània. S’ha estimat que fins al 10% de les calories totals que ingeria l’ésser humà adult, més l’home que la dona, es prenien en forma de vi. A partir dels anys 60, va començar la reducció en el consum de vi, que va ser substituït per altres begudes amb o sense alcohol. Aquest canvi es va deure a l’aparició de potents empreses multinacionals que fabricaven aquestes altres begudes, i que amb noves tècniques de mercat van aconseguir desplaçar el vi del seu lloc natural. A més, a partir dels anys 80, es va produir una associació directa entre vi i addicció. Com a exemple podem citar les campanyes publicitàries de la Direcció General de Trànsit on es mostrava que la suma de tres copes de vi i un cotxe era igual a una ambulància. Com a conseqüència el vi va passar a estar mal vist, el seu consum es va reduir encara més i es va arribar a comparar amb una droga. No obstant això, a meitat de la dècada dels 90 es va començar a parlar dels efectes beneficiosos d’un consum moderat d’aquest en la nostre salut.

149408414

El vi és un aliment. Sí: ¿algú ho dubta? Com aliment té unes propietats organolèptiques ben determinades, molt heterogènies d’un vi a un altre depenent de la varietat de raïm, forma de cultiu, sistema d’elaboració i tipus de criança, el que li dóna un potencial que et fa gaudir molt durant el seu consum. No obstant això, hi ha alguna cosa més que el diferencia de qualsevol altre aliment o beguda: la seva contribució emocional en la seva faceta hedònica, quan adquireix valors culturals i educatius, fa sorgir records i sentiments molt agradables, atrapa percepcions en la nostra pituïtària que són traduïdes en aromes i sabors agradables.

I per concloure, un vi que no us deixarà indiferents i que el podeu trobar a la nostra botiga de vi online :

VCT153Figuero 4 · Roure

100% Ull de llebre / Negre Fi (4 mesos en bóta)

Posseeix un color vermell fosc amb rivets cardenalicis confirmant la seva joventut. Capa intensa i brillant. Al nas ens mostra aromes intensos de maduixa, cirera i mora integrats amb notes elegants nobles de fustes. En boca és potent, amb bona estructura, equilibrat amb suaus tanins i postgust agradable.

Figuero és una bodega familiar, tradicional, que realitza un cultiu respectuós amb el medi ambient, entén el vi com a part de la dieta i com un aliment més. També defensa el consum responsable per part del consumidor.

www.grauonline.cat

Tequila

El tequila és un dels símbols de Mèxic, la seva fama es va consolidar en els anys cinquanta l’època d’or del cinema mexicà, on era la beguda referent a tots els seus films. Estrictament el tequila és un tipus de mescal, nom que reben totes les begudes alcohòliques fermentades i destil·lades que es fan a partir de l’atzavara (agave en castellà). Les particularitats d’aquest mescal inclouen l’elaboració de l’aiguardent a partir del tipus d’atzavara tequiliana Weber o atzavara blava, i l’exclusiva producció a les regions específiques dels estats de Jalisco, Guanajuato, Michoacán, Tamaulipas i Nayarit de Mèxic.

Excelia Añejo, magnífic tequila envellit 16 mesos en bótes de Cognac i de vi Sauternes.

Còctel Margarita

Ingredients:

-2,5cl Triple Sec Monin

-5cl Tequila El Jimador Blanco

-2,5cl Suc de llima, sal i gel

Recepta

Primer de tot prepararem la copa martini amb la sal per la vora. Aquesta operació la realitzarem utilitzant dos platets, en el primer hi posarem una mica de suc de llima, al segon afegirem força sal. Agafarem la copa cap per avall i mullarem les vores amb el suc, després col·locarem la copa en l’altre platet durant uns segons perquè la sal es fixi. Espolsarem la copa martini deixant-la preparada pel servei. Per fer la barreja dels diferents líquids, utilitzarem la coctelera amb tres o quatre glaçons i afegirem els 5cl de tequila El Jimador Blanco, els 2,5cl de Triple Sec Monin i els 2,5cl de suc de llima recent exprimit. Agitarem fins que notem la coctelera ben freda, després servirem el combinat a la copa martini amb el colador de gel.  Tall de llima per decorar el còctel. Per donar-li un aire més refrescant es pot agregar gel pilé al margarita, posant-lo a la copa just abans de colar la beguda.

Classificacions del Tequila

-D’acord amb el percentatge dels sucres provinents de l’atzavara tequiliana Weber que s’utilitzin en l’elaboració de l’aiguardent:

Tequila 100% Agave, si està elaborat únicament a partir dels sucres de l’atzavara tequiliana Weber.

Excellia reposado

Tequila, quan almenys el 51% dels sucres provenen de l’atzavara tequiliana Weber. El 49 % restant poden venir d’altres fonts naturals com la canya de sucre o el blat de moro, però sempre que no siguin d’altres espècies d’atzavares.

Sierra Silver

-Segons les característiques adquirides en etapes posteriors a la destil·lació:

Blanco o Plata, producte directament envasat de la segona destil·lació, sense envelliment.

Olmeca Blanco

Joven o Oro, barreja de tequila Blanco amb tequila madurat o mescla de tequila Blanco amb reactius autoritzats per aportar color.

EL Pedrito Oro

Reposado, producte envellit de 2 a 12 mesos en bótes de roure.

Jose Cuervo Reposado

Añejo, criat per més d’un any en bótes de roure, no majors a 600 litres.

Herradura Añejo

Extra Añejo, tequila que supera els 3 anys de maduració.

Cuervo Reserva Familia

Elaboració

La producció de tequila comença amb la collita de l’atzavara. Quan la planta té el punt òptim de maduresa (sobre els 10 anys), els jimadores tallen les fulles verdes exteriors amb una eina especial de tall afilat anomenada coa, per obtenir així la part central o pinya del vegetal. Les pinyes es porten del camp, es tallen per la meitat i s’apilen en els forns tradicionals fets de maó i pedra. La finalitat de la cocció de la planta és transformar la inulina, sucre de gran mida i no fermentable pels llevats, en sucres més petits (fructosa en aquest cas) i adequats per fer la fermentació. Després de la cocció es tritura l’agave per extreure tot el most i així poder realitzar la fermentació alcohòlica. L’acció dels llevats transformarà la fructosa en etanol i diòxid de carboni. El producte resultant es destil·larà dues vegades i ja es podrà anomenar tequila. Depenent del tipus d’aiguardent s’envellirà en bótes de roure. Amb l’embotellat i l’etiquetatge del destil·lat, s’acabarà l’etapa de producció i començarà la fase de comercialització.

Herradura Reposado, els 9 mesos de criança en bótes de roure aportaran notes a fusta, vainilla i canyella al destil·lat.

Recorda que deixem a la teva disposició la nostra botiga de vi online.

grauonline.com

 

El cava i Sant Joan

 

Refrescant, aromàtic i molt versàtil, el cava és un escumós imprescindible a la revetlla de Sant Joan, anomenada també la nit del foc. Avui proposem diferents escumosos amb alguns maridatges de la gastronomia habitual en aquesta nit tant especial, una de les més curtes de l’any.

Coca de Sant Joan

La coca de Sant Joan són les postres de la revetlla a moltes regions del país, normalment està condimentada amb pa de pessic i fruita confitada. Suggerim dos estils diferents de cava per combinar amb aquesta vistosa i ensucrada coca.

Gramona La Suite, cava sec del celler Gramona amb una concentració de sucres de 22gr/l, proporció molt adequada per postres com les coques de Sant Joan. Es tracta d’un escumós modern i lleugerament dolç, amb una criança de 30 mesos en ampolla, la major d’un cava sec en el sector. En nas tindrem una complexitat aromàtica notable, trobarem notes a fruita madura pròpies del raïm i apunts a pastisseria provocats per l’autòlisi dels llevats. Això formarà una amalgama exquisida d’aromes amb el massapà i la fruita confitada de les postres.  En boca s’equilibrarà la dolçor de l’escumós amb el sucre de la coca.

Parxet Brut Rosé, bon cava rosat 100% Pinot Noir, elaborat a Alella per la casa Parxet. De caràcter estructurat i de fragàncies agradables a fruita vermella com els nabius i els gerds. Això formarà un conjunt harmònic amb la fruita de la coca, sobretot amb les saboroses cireres confitades.

Barbacoes

És habitual per la revetlla fer reunions familiars o bé anar a alguna festa popular amb taules preparades a la vora d’una foguera, un dels símbols de la nit de Sant Joan. Per aprofitar les brases són habituals les barbacoes, on el pollastre, les botifarres, el llom i les costelles són els protagonistes. Carns de notable potència gustativa que necessitaran l’estructura d’un cava Gran Reserva com el Bertha Cardús Brut Nature. Aquest té un envelliment superior a 30 mesos i està elaborat amb el cupatge clàssic català, macabeu, xarel·lo i parellada. Amb una personalitat marcada per l’amplitud i la cremositat farà possible la unió organolèptica amb la carn a la brasa, força especiada i quasi sempre un mica torrada. Tot això sense oblidar el temperament refrescant dels vins escumosos, ideals en nits caloroses.

Sardinades

Un altra pràctica usual a la nit del 23 de juny són les sardinades. Aquestes es cuinen a la brasa aprofitant les útils i espectaculars fogueres de la revetlla. Compta amb una gran tradició a regions com Catalunya i també a terres gallegues. Per acompanyar aquest peix blau de opulent aroma recomanem el Rovellats Premier Brut Nature. Un cava jove amb una abundant quantitat de carbònic ben integrat al vi, que ajudarà a netejar la boca de la textura greixosa de la sardina. El contrast aromàtic entre les notes afruitades del  escumós i els matisos més pesats de la sardina, ajudarà al comensal a eliminar el fort olor a peix blau, una mica molest i penetrant quan arriba el final del sopar.

Aquests caves els trobaràs a la teva botiga de vi online.

grauonline.com

El magnum, una ampolla per compartir

 

Magnum, paraula derivada del llatí que significa gran, és el format d’ampolla amb una capacitat de 1,5L, o el que és el mateix, el volum equivalent a dues ampolles estàndard de 0,75L. Tot i tenir aquesta mida pesa uns 2,5 quilograms un pes força manejable i fàcil de transportar. El magnum és  ideal a l’hora de fer un dinar o sopar entre un grup d’amics de 4 o més persones. Així evitarem obrir diverses ampolles de vi, i ens assegurarem que el gust, la ventilació i les sensacions que ens aporti el vi seran sempre les mateixes i no patiran alteracions.

Palomo Cojo Magnum

Château Valmy Rosé Magnum

 

Els Magnums conserven millor el vi i per més temps que les ampolles convencionals. Aquesta ampolla conté un major volum de vi que una normal, i per tant aquest es troba més protegida als canvis de temperatura, sobretot les calors, i la seva conservació serà millor i més llarga en el temps. Igualment degut a la seva capacitat hi haurà proporcionalment una menor quantitat d’aire en el seu interior que en una de 0,75L, ja que els colls d’una magnum i una ampolla estàndard són de mides semblants. Llavors degut a que hi ha més vi i menys oxigen, aquesta ampolla de 1,5L patirà una menor oxidació. Com a conseqüència el procés d’evolució del vi serà més lent i pausat, i s’aconseguirà una gran uniformitat i estabilització, donant-se una millor criança i longevitat en el temps, alhora d’uns tanins més rodons.

Marquès d’Alella Pansa Blanca Magnum

Habla del Silencio Magnum

Podríem extrapolar els raonaments anteriors i afirmar que com més capacitat tingui l’ampolla, millor envellirà el vi dins aquesta. Tot i això s’ha de tenir en compte altres factors, com per exemple el temps d’afinació del vi en l’ampolla. Un cop s’ha embotellat el vi, sempre necessitarà uns mesos en ampolla per arrodonir-se, els aromes s’acabaran d’estabilitzar, l’acidesa es suavitzarà i en el cas dels negres, els tanins perdran astringència. Llavors com més volum de vi hi hagi a l’ampolla, més temps trigarà aquest en afinar-se. Aquesta és la raó de que molts cellers posin a la venta els magnums mesos després de comercialitzar l’ampolla normal del mateix vi.

Lindes de Remelluri (Labastida) Magnum

Figuero 12 Crianza Magnum

Tots aquests magnums i molts més els trobaràs a teva botiga de vi online.

grauonline.com

 

Cachaça

La cachaça anomenada també pinga o branquinha, és la beguda alcohòlica destil·lada més important del Brasil. L’origen de l’aiguardent es remunta a la primera planta de canya de sucre introduïda en terres brasileres pels colonitzadors portuguesos a principis del segle XVI, portada des de la illa de Madeira. L’aiguardent es va començar a servir als esclaus africans perquè els feia més enèrgics i actius en el treball. Al llarg dels anys, el destil·lat va evolucionar i el 1920 va esdevenir el símbol etílic del país. Actualment el govern del Brasil juntament amb el suport de la indústria de begudes ha aconseguit instaurar la Denominació d’Origen pròpia per aquest aiguardent, aconseguint així una regularització de la seva qualitat, i una ampliació de les seves possibilitats d’exportació.

Sagatiba Velha, s’elabora utilitzant el mètode de destil·lació amb olla de coure tradicional, després s’envelleix durant 2 anys en bótes de roure blanc americà.

La Caipirinha

Al llarg dels anys, la cachaça ha guanyat reconeixement internacional, i avui en dia, la Caipirinha és la beguda més popular feta amb aquest destil·lat, convertint-se actualment en la beguda nacional del Brasil.

Ingredients:

- 1 Llima

- 2 Cullerades soperes de sucre

- Gel pilé

- 5cl Cachaça Pitu

Recepta clàssica:

Es prepara directament al vas old fashioned on primer posarem la llima tallada en 8 porcions en forma de daus. Afegirem després les dues cullerades soperes de sucre blanc normal i amb un morter extraurem el suc dels trossos de llima alhora que macerem els ingredients. Un cop realitzada l’operació omplirem el got de gel pilé fins a tres quartes parts de la seva capacitat i abocarem els 5cl de Cachaça. En aquest punt ajudats d’una cullera remenarem el combinat. Finalment afegirem gel pilé fins que el vas quedi ple i posarem un parell de canyetes per beure el còctel.

Elaboració de la cachaça

La cachaça és el producte de la destil·lació del suc fermentat de la canya de sucre, amb una concentració d’alcohol entre el 38% i el 51%, es podrà envellir en dipòsits o bótes de fusta. Es permet afegir fins a 6 grams de sucre per litre. La principal diferència amb el rom, és que la cachaça està feta a partir de suc de canya de sucre en canvi en la fabricació del rom fan servir melasses, un subproducte de l’elaboració del sucre posterior a la seva cristal·lització. La producció de la cachaça començarà amb el cultiu de la canya de sucre. En el moment òptim aquestes canyes seran primer tallades i després triturades, el suc que extret s’anomenarà guarapo. Aquest most el fermentarem per generar l’alcohol que després concentrarem en la destil·lació. Depenent del tipus de producte es realitzarà o no envelliment.

Cachaça 51, s’obté mitjançant processos productius d’alta tecnologia i es distribueix en més de 50 països. És líder a Brasil amb una quota de mercat superior al 40%.

Disponible a la nostra botiga de vi online.

grauonline.com

Blancs de primavera

Diversos suggeriments i possibles maridatges de blancs amb accentuades i particulars característiques, vins refrescants, seductors i molt adients ara que s’apropa la calor.

Look d’Augustus, amb un format modern i alegre trobem el nou vi del celler Augustus, el Look. Aquest blanc del Penedès s’elabora amb un extens i divertit cupatge, xarel·lo, garnatxa blanca, moscatell, subirat parent i sauvignon blanc. El vi resultant tindrà un caràcter lleuger, fresc i perfumat, molt indicat per tot tipus d’aperitius. En un moment on estem preparant l’estómac per l’àpat, un vi blanc fàcil de beure i d’aroma fragant i agradable ajudarà a arribar als entrants de manera òptima i sense pesadesa.

Coll de Roses Blanc, elaborat a Vilajuïga  aquest blanc empordanès conté macabeu que li aporta frescor i acidesa, i chardonnay que li donarà estructura i aromes afruitats com la poma, la pinya o el meló. El podríem definir com un vi molt equilibrat en el seu conjunt i gràcies a això el podem combinar amb tot tipus d’entrants. Des de amanides amb formatge de cabra, verdures a la brasa, entrants freds de caràcter gustatiu mitjà i també plats tipus tapes de calamars a la romana o peix fregit. Un blanc molt versàtil.

Austum Verdejo, de color pàl·lid i tonalitats verdoses aquest blanc és el reflex de l’experiència del grup Parxet a les terres lleoneses de Rueda. Un verdejo molt ben elaborat que conserva tota la seva tipicitat regional. Blanc de clima continental, notes a fruita tropical, tocs vegetals i  gran frescor, molt indicat amb qualsevol tipus de peix magre, on l’acidesa del vi  equilibrarà i potenciarà el suau sabor de la seva carn. Suggerim un lluç a la donostiarra on a part d’harmonitzar el peix en el paladar, aconseguirem una afinitat aromàtica amb els tocs vegetals del plat i del vi.

El Xitxarel·lo, d’ampolla simpàtica i divertida en aquest producte del Penedès podem trobar un recull antològic de renecs tradicionals catalans. El vi està produït amb el xarel·lo possiblement la varietat blanca més noble de la regió, i una de les que forma part del cupatge tradicional del cava amb el macabeu i la parellada. Aquest blanc jove amb bon grau alcohòlic i acidesa, té un perfil aromàtic subtil però elegant (cítrics, fruita blanca, apunts florals). Gràcies a la seva estructura podria acompanyar a paelles, arrossos i fideuàs, plats d’accentuada personalitat que reclamen un blanc més ampli i voluminós.

Lolo, un albariño amb un disseny actual i desenfadat amb una excel·lent relació qualitat preu. Tot això sense perdre les senyes d’identitat d’aquesta notable varietat blanca gallega. La seva cítrica acidesa juntament amb la seva opulent i elegant fragància fan que sigui un company exquisit amb tot tipus de marisc de clova. La seva frescor equilibrarà i potenciarà les notes iodades i salines dels mol·luscs tant si el servim vius o cuits al vapor. Aromàticament hi haurà una amalgama entre les suaus i expressives notes florals i afruitades (albercoc, aranja) del vi, i els delicats i subtils matisos del marisc sobretot quan és fresc i del dia.  

Rita, sorprenent blanc del Montsant que pertany al celler de Vinyes Doménech famós per les seves fantàstiques puntuacions a la Guia de Vins de Catalunya 2014. Amb un estil agradable però profund aquest vi s’elabora amb una garnatxa blanca de 40 anys que se li aplica un envelliment de 5 mesos en bótes de roure francès. El resultat és un vi amb gran complexitat aromàtica i un ampli volum en boca. Degut a la forta personalitat d’aquest blanc, el podrem maridar amb plats d’una potència gustativa més elevada com per exemple la carn blanca. Ideal amb un conill a la brasa, on els torrats de la cocció de la carn i els procedents de les bótes on s’ha realitzat la criança del vi s’uniran en harmonia. Perfecte amb estofats de pollastre moderadament condimentats on la complexitat aromàtica del plat s’estabilitzarà amb els exuberants aromes d’aquest blanc.

 

Avanthia Godello, espectacular blanc de Valdeorras de les Bodegas Avancia propietat del grup Jorge Ordoñez. La personalitat d’aquest godello es basa en una bona acidesa degut al clima gallec, el potencial glicèric d’aquesta interessant varietat, i la criança de 7 mesos en bótes de roure francès de 500L, on l’evolució del vi en el barril patirà un menor impacte de la fusta degut a la seva gran capacitat. Tot això converteix aquest blanc en un excel·lent aliat de qualsevol tipus de peix blau. La gran frescor i acidesa del vi, ens ajudarà a netejar la boca de la textura greixosa d’aquests peixos. La notable estructura i la pluralitat aromàtica d’aquest godello equilibraran la marcada potència gustativa pròpia del peix gras (tonyina, sardina, salmó,…).

   

Tots aquests blancs i molts més els pots trobar a la nostra botiga de vi online.

grauonline.com

 

Vodka

El vodka, provinent del mot rus vodá (aigua), és el destil·lat més consumit al planeta. La ingesta d’aquest aiguardent és de 4400 milions de litres l’any, en segona posició hi ha el rom amb un consum significativament inferior de 1470 milions de litres anuals. Rússia és el país més consumidor seguit d’Estats Units i Ucraïna. A Espanya ocupa el cinquè lloc després de whisky, rom, ginebra i brandi. Tot i això el seu sabor neutre, sec, pur i elegant l’han convertit en un indispensable de la cocteleria moderna, sens dubte un valor a l’alça a nivell nacional.

Uluvka, és un vodka premium polonès inspirat en una llegenda del segle XVII, quan el rei Segimon III de Polònia va encarregar a l’alquimista Sendivogius l’elaboració del vodka més pur. Destaquen les notes a mantega salada, espècies i  un final molt llarg al paladar.

Elit Stolichnaya, vodka super premium rus inspirat en les antigues tradicions dels primers tsars de refredar el vodka en la seva conservació. El vodka Elit es fa passar per un filtre especial de plata a -15ºC, això permetrà elimininar totes les impureses. El resultat final serà un vodka neutre amb notes a pa, cítrics, anís i talc. En boca serà sorprenentment límpid, fi, viu i elegant. 

Alguns còctels:

Cosmopolitan

Vistós còctel que combina vodka, suc de nabius, suc de llima i un licor tipus triple sec. La seva gran fama la deu en gran part a la sèrie de Sexe a Nova York, on la protagonista del culebrot el demana habitualment. Proposem una recepta de les infinites possibles. Afegir a la coctelera on prèviament hem posat gel, 4cl de vodka Wyborowa, 1,5cl de Licor Monin Triple Sec, 3cl de Monin Airelles (nabius agres o en anglès cranberry) i 1,5cl de suc de llima. Agitar la coctelera, servir a la copa martini amb un twist de taronja per decorar.

Wyborowa, vodka polonès obtingut per un procés de triple destil·lació de grans de sègol, amb una triple filtració final.

Licor Monin Triple Sec

Monin Airelles

Moscow Mule

Aquesta desconeguda joia s’elabora directament a un vas llarg, on prèviament col·locarem 3 o 4 glaçons i un twist de llimona. Llavors servirem 5cl de vodka Svedka als quals afegirem 3cl de suc de llima recent exprimit. Afegir a la barreja una tercera part d’una ampolla de 20cl de Fever-Tree Premium Ginger Beer, amb molt de compte per conservar la bombolla. Per últim mesclar lleument el combinat amb una cullera.

Svedka, fantàstic vodka suec elaborat amb blat d’hivern i destil·lat 5 vegades, aconseguint un aiguardent molt suau i equilibrat.

Fever-Tree Premium Ginger Beer, mixer amb un gust pur a gingebre i agradables tocs picants finals.

Vodka Tonic

Excel·lent alternativa al cèlebre Gin Tonic. La fórmula serà la mateixa canviant la mateixa quantitat de ginebra per la de vodka. Proposem un sorprenent Vodka Tonic amb 5cl del vodka Finlandia i 20cl de la tònica Fever-Tree Mediterranean Tonic Water, tot servit directament a una copa amb 4 glaçons de gel dur. Twist de llima i llimona per decorar i aportar un toc cítric al combinat.

Finlandia, vodka finlandès produït a partir d’un ordi d’altíssima qualitat i aigua de les fonts més pures.

Fever-Tree Mediterranean Tonic Water, tònica amb un toc de a romaní, farigola, llimona i mandarina.

 

Composició i elaboració del vodka

La composició majoritària del vodka és etanol i aigua, ja que l’objectiu en la seva l’elaboració és aconseguir un aiguardent pur i neutre. Normalment es produeix de la fermentació de matèries riques en midó com el blat, ordi, sègol o també la patata. Després es realitza el procés de destil·lació que serà una de les etapes que marcaran la qualitat del producte. Com més vegades es destil·la el líquid, més pur serà el vodka. Un cop destil·lat arribarà el moment de filtrar que permetrà aclarir el producte i eliminar les impureses. El mètode més comú és l’ús de filtres de carbó orgànic, generalment de fusta de bedoll o pomera. Altres mètodes inclouen la utilització de sorres de quars, metalls preciosos o fins i tot diamants. En ocasions el vodka és refredat a molt baixes temperatures per provocar la solidificació d’eventuals residus. Depenent de com es realitzi aquest procés l’aiguardent adquirirà un valor més o menys elevat. Per últim es farà la dilució de la beguda amb aigua.

Deixem a la vostra disposició la nostra botiga de vins online.

grauonline.com