El mes de setembre es van realitzar a les instal·lacions de Vins i Licors Grau unes jornades de formació amb l’àmplia varietat dels productes Monin. Amb més de 100 anys d’experiència, aquesta empresa d’origen francès, és la marca líder en el món dels sabors gourmet. Elabora més de 140 productes i els distribueix en 140 països. La història de l’empresa comença el 1912, quan un jove empresari de 19 anys anomenat Georges Monin va crear la marca Monin venent vins i licors des d’una carreta de cavall, el seu eslògan era “la passió per la qualitat”, encara actualment utilitzat. Avui en dia la companyia és propietària de quatre plantes de producció: una als Estats Units, que subministra a tota Amèrica, dos a Europa, i una altra més a Malàisia, que subministra al continent asiàtic.
Dintre de la seva àmplia gama de productes destaquem:
Xarops
Elaborats a partir de sucre concentrat, essències de fruites i aigua, amb una varietat de 140 productes. Per fabricar nous sabors, es fan estudis a diferents països per saber les preferències del seus habitants. Estan pensats perquè qualsevol col·lectiu o ètnia els pugui utilitzar i prendre. Amb una caducitat d’uns 3 anys aconsellen guardar-los en llocs frescos sense sol directe, però mai dintre el frigorífic.
Purés
Els purés Monin estan produïts bàsicament amb sucre i fruita natural. Obtenen així un producte amb un sabor i textura òptims per a begudes gastronòmiques. Pel seu manteniment no requereixen refrigeració.
Cremes Gourmet
Creades específicament pels professionals del cafè. Estan elaborades amb ingredients de la millor qualitat. Una bona opció per potenciar el gust de les begudes amb base cafè.
Monin Crema White Chocolate (s/alcohol)
Concentrats
Produïts amb extractes i ingredients amb els millors atributs, aquests representen la solució més fàcil i apropiada per poder realitzar begudes de te i cafè.
Conceptes dels productes
Els tècnics de Monin van reflexionar sobre l’adaptació dels productes per cada moment del dia o la diversificació dels gustos segons la temporada. Més encarat per l’hostaleria, també ens van explicar com personalitzar un local amb un tipus de producte Monin. Dels molts desenvolupaments o receptes que van realitzar durant la jornada, remarcarem els nous productes sense alcohol.
Ice Tea
Fàcil, refrescant i amb moltes variables aromàtiques.
Recepta
2 cl. Concentrat de Te de Préssec Monin
1 cl. Xarop Meló Monin
20 cl. Aigua mineral
Decorar al gust
Mètode: Combinar el te concentrat Monin al vas amb el geL, barrejar i ja estarà llest per servir.
Mocktail
Excel·lents cocktails sense alcohol, ideats per intentar millorar l’oferta en el camp 0.0 (sense alcohol). Dintre de les noves i fantàstiques versions dels combinats clàssics, trobem per exemple la pinya colada.
Recepta
3 cl. Xarop Ron Monin
3 cl. Xarop Coco Monin
4 cl. nata
1 porció (rodanxa) de Pinya
Mètode: Servir tots els ingredients a la batedora, afegir el gel. Batre durant 30 segons i servir la barreja al got.
Cafès
Originals i cremoses fórmules per diversificar un dels productes més consumits, el cafè.
Recepta
2 cl. Crema Monin Caramel
8 cl. Llet
1 Cafè sol
Mètode: Servir la crema Monin en una copa alta. Afegir la llet. Abocar suaument el cafè a dalt de la llet. Decorar amb canyella.
Tots aquests productes i molts més els podràs trobar a la teva botiga de vi online.