Les 8 millors rutes de vi d’Espanya

Kunstwerk KaiserstuhlL’oferta enològica del nostre país és tan àmplia i variada que resulta complex reduir-la en uns pocs paràgrafs. Així i tot, en l’article d’avui volem oferir-vos algunes de les millors rutes del vi per delectar el teu paladar en les properes vacances. Algunes d’elles són molt conegudes per la fama mundial dels seus vins. Amb altres de les propostes volem descobrir-vos vins molt menys coneguts però no per això menys prestigiosos.

Esperem que us agradi.

1. Ruta enològica per la Rioja

La Rioja Alta és la zona d’on procedeixen els prestigiosos vins amb denominació d’origen la Rioja. La cultura del vi en aquesta regió forma part de la seva essència i determina un paisatge ple de cellers i vinyers. De sobres coneguda pels seus vins, val la pena escapar-se a veure d’ aprop una terra de profunda tradició vitivinícola com aquesta. El Vinobús ofereix una ruta organitzada per diferents cellers i vinyers.

Una altra visita obligada és a la Rioja Alabesa, els vins de la qual han aconseguit gran prestigi internacional en els últims anys. El Enobús ens portarà a recórrer els llocs més significatius per no perdre’ns res.

2. Ruta enològica per Ribera del Duero

Valladolid, Burgos i Sòria són les tres extenses províncies en els cellers de les quals es produeix els vins amb denominació d’origen Ribera del Duero.

El recorregut per aquestes terres ens farà gaudir d’una experiència enològica rica en matisos, degustant els excel·lents vins dels cellers de la zona. Una parada que no hem de perdre’ns és la visita al Museu del Vi, al castell de Peñafiel (Valladolid).

3. Ruta enològica pel Penedès

En aquesta comarca, propera a Barcelona i a Sitges, trobem una gran varietat de cellers que ens ofereixen la possibilitat de degustar els vins amb denominació d’origen Penedès.

Per la seva excel·lent ubicació, al mateix temps que fem enoturisme podem contemplar un paisatge plagat de vinyers i bons allotjaments rurals on descansar.

La parada obligatòria per a tots aquells afeccionats al vi i al cava és el Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya).

4. Ruta enològica per Jumilla

Entre la Manxa, Andalusia i València es troba Jumilla, a la província de Múrcia, amb el seu imponent castell dominant el paisatge. Una ciutat multicultural, influenciada per les antigues civilitzacions mediterrànies que van deixar allí la seva petjada, que ofereix al visitant una extensa ruta de cellers on degustar els seus vins i conèixer a fons les seves característiques.

5. Ruta enològica per Galícia

Les terres gallegues proposen al visitant una exquisida oferta gastronòmica i enológica en un paisatge bell i variat. De les Ries Altes a les Ries Baixas, des de Lugo a Orense i Pontevedra, trobem diferents denominacions d’origen: Ribera Sacra, Valdeorras i Ribeiro.

Una regió que és imprescindible visitar per delectar-se amb els seus plats, els seus vins i els seus paisatges de platja i d’interior.

6. Ruta enològica per Somontano

El Somontano, situat al Pirineu Oscense, té una oferta enoturística molt àmplia, amb gran quantitat de cellers visitables.

Cada any es celebra, durant el primer cap de setmana d’agost, el Festival del Vi de Somontano en el qual podem gaudir de l’àmplia oferta gastronòmica i enològica de la regió i de concerts musicals.

7. Ruta enològica per Ribera del Guadiana

El Museu de les Ciències del Vi en Almendralejo (Badajoz) és un excel·lent punt de partida per recórrer una zona plagada de cellers i vinyers de gran qualitat.

Aquesta ruta enoturística ofereix, a més, turisme actiu, aigües termals i una gastronomia exquisida en un lloc que destaca per posseir un gran patrimoni històric i cultural.

8. Ruta enològica per Utiel-Requena

A l’interior de València trobem la comarca d’Utiel-Requena, una zona en la qual s’elaboren vins amb la varietat de raïm Boval. És pràcticament l’únic lloc del món en el qual s’empra aquest raïm, per la qual cosa val la pena tastar els seus vins.

A més, és una comarca de gran riquesa paisatgística i molt propera al mar, per si ens ve de gust un bany en el Mediterrani.

Articles Relacionats:

-Vols estar a l’última en la tecnologia del vi? Noves Apps 

-Quant pot arribar a durar un vi?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


cuatro + = 6

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>