El Nadal és un conjunt de celebracions, pràctiques i costums que tenen per objecte commemorar, recordar i recrear el naixement de Jesús. És tradició representar obres teatrals com els Pastorets i realitzar els Pessebres Vivents cèlebres en algunes viles. Les festes nadalenques són alegres i tenen un caire hivernal i familiar. No menys important és la gastronomia d’aquestes diades. Plats tradicionals de la nostra cuina regats amb els millors vins, faran dels àpats nadalencs els més esperats i recordats de l’any.
L’escudella i carn d’olla clàssica del dia de Nadal la podem acompanyar d’un vi que pertany a un dels millors cellers de la Rioja.
Els escamarlans a la planxa i el tot marisc de clova els fusionarem amb un albariño d’alta expressió.
Pel pernil de gla, les anxoves de l’Escala o fins i tot l’arròs a la cassola suggerim el cava emblema de la casa Codorniu.
L’ànec rostit amb peres tradicional d’aquestes festes el recomanem amb una joia de la Ribera del Duero.
Els assortiments de patés i els elegants foies el servirem amb el cava gran reserva Rovellats Maria S. XV. Tot i que també el podem prendre per contrast gustatiu amb les postres nadalenques, neules i torrons.
El famós pollastre amb gambes del dinar nadalenc lligarà perfectament amb el terroir i estil opulent dels vins del Priorat.
Un llobarro al forn o inclús un suquet de rap el combinarem amb un blanc de guarda i un toc de fusta.
En tot tipus d’aperitius de cap d’any i especialment amb embotits ibèrics una divertida però alhora ideal elecció serà un cava rosat amb força criança en ampolla.
Pels canelons de Sant Esteve un vi negre elegant, equilibrat i gran potencial aromàtic.
Sierra Cantabria Colección Privada
La sarsuela de peix amb un exquisit cava Gramona, l’Argent. No oblidem també el maridatge per tradició d’aquest escumós amb postres com el indispensable tortell de reis.
Deixem a la vostra disposició la nostra botiga de vi online