Embotelladors Independents

 

L’origen dels embotelladors independents data de mitjans del segle XX. Degut a la fama del whisky, moltes destil·leries escoceses van apostar per la seva producció en massa, fet que va fer disminuir notablement la seva qualitat. Davant aquesta situació un grup de persones amants d’aquest aiguardent, van començar a comprar lots i bótes de whisky a les destil·leries per així realitzar l’envelliment i embotellat de manera tradicional. Actualment ja posicionats com importants companyies, molts embotelladors independents abarquen un ampli ventall de productes. Elaboren tot tipus de whiskys amb llargs envelliments i singulars característiques.

 Old & Rare 27 anys Macallan

Normalment a la part central de l’etiqueta de l’ampolla apareix el nom de la destil·leria de procedència i en lletra més petita hi ha la de l’embotellador independent. Això comporta que ens podem trobar dues ampolles de la mateixa marca i una sigui de la pròpia empresa productora i l’altra d’un embotellador independent. Organolèpticament aquests whiskys podran no tenir res a veure un amb l’altre.

Macallan 18 anys Fine Oak

Old Malt Cask 15 anys Macallan

Un dels embotelladors independents amb més renom i tradició d’Escòcia és Douglas Laing. L’empresa va ser fundada el 1948 per Fred Douglas Laing. Actualment la tercera generació està al càrrec de la companyia.

Una de les sèries més curioses que embotellen és la Provenance. Interessant gama de productes on es destil·la i s’embotella whisky en les diferents estacions de l’any per analitzar l’efecte del clima en l’espirituós.

Provenance Glenrothes 14 anys (Autumn)

Provenance Caol Ila 8 anys (Winter)

Dintre de les especialitats de Laing destaca el whisky Big Peat. Com indica el seu nom “gran torba” és un destil·lat de caràcter fort i fumat. Es tracta d’un Vatted Malt, o barreja de whikys de malta de diferents destil·leries. Aquestes companyies s’ubiquen a l’illa de Islay, referència dels aiguardents robustos i amb aromes potents a torba.

Big Peat (malta)

Altres marques com John Milroy també pertanyen al grup d’embotelladors independents. Aquest destaca pels seus llargs envelliments.

John Milroy 24 anys (Macallan)

Queden a la vostra disposició tots aquests destil·lats i molts més a la vostra botiga de vins online.

grauonline.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


− cuatro = 2

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>